servicii de contabilitate alba-2
salarizare si personal
Expertiza contabila
evaluari
Wednesday, 20 May 2020 / Published in Diverse
modificari legislative

Mediul de afaceri de la noi din tara este mereu afectat de incertitudini legislative si fiscale. Actele normative se modifica frecvent fapt care afecteaza economia tarii.

In ultima perioada se simte tot mai mult impactul modificarilor legislative din cauza pandemiei. Aparitia coronavirusului a influentat decisiv mediul de afaceri. Datorita riscului de contaminare s-au inchis mai multe firme si fabrici, ceea ce a avut un efect negativ asupra productiei. Aceasta pandemie mareste riscul destabilizarii activitatilor si proiectelor pe care anumite firme le desfasurau la momentul intrarii in vigoare a ordonantei militare.

In plus, exista reale probleme in obtinerea finantarilor care sa acopere salariile angajatilor. O mare parte din angajatori au suferit deteriorari ale situatiei financiare si se afla in situatii critice.

Acum au loc noi demersuri de implementare a actelor normative si se incearca adaptarea pietei la noile prevederi, pana se echilibreaza balanta.

In Romania economia nu a avut o rata rapida de evolutie ca si in tarile multi dezvoltate, fapt care ne impiedica sa obtinem rezultate rapide in scurt timp. Pandemia a deteriorat foarte multe sectoare ale economiei iar pana ce acestea se stabilizeaza va dura destul de mult.

Anul 2020 parea a fi un an promitator insa lucrurile au luat o intorsatura neasteptata. Mediul de afaceri trebuie sustinut atat din punct de vedere legislativ cat si fiscal.

Guvernul isi propune sa implementeze masuri care sa duca la imbunatatirea sistemului economic. De asemenea, se doreste o administrare fiscala eficienta si totodata respectarea politicii fiscale. Firmele sunt obligate sa respecte noile masuri legislative si sa gaseasca o cale de evolutie.

Pana acum acestea sunt doar idealuri, pentru ca nu se stie inca cum se vor concretiza in viitor. Ordonantele militare trebuie respectate cu strictete iar in situatia de fata, pot aparea in curand noi modificari legislative.

Aceasta pandemie aduce noi provocari la nivel economic. Incertitudinea isi face simtita prezenta si in mediul de afaceri. Acest domeniu este foarte afectat de incetinirea activitatii economice.

In foarte multe sectoare s-a observat deja o scadere drastica a vanzarilor pentru ca foarte multe companii au fost puse in imposibilitatea de a-si desfasura activitatea in mod obisnuit. E clar ca mediul de afaceri se confrunta cu o situatie de criza din care nu se stie cand si cum va iesi.

Noile masuri legislative au repercusiuni negative asupra economiei. Acestea duc la incetinirea activitatii de productie si implicit a vanzarilor. Lanturile de aprovizionare nu mai functioneaza normal si se observa o mare reducere a cererii interne si externe deopotriva.

Datorita aparitiei incertitudinilor apar influente negative pe toate planurile. Nu se stie inca ce modificari ale legii mai pot interveni si nu se stie cat vor mai dura restrictiile. Daca lucrurile isi revin la normal in perioada imediat urmatoare, atunci vom putea stabili care este impactul economic. Este insa cert faptul ca exista noi riscuri in ceea ce priveste dezvoltarea mediului de afaceri si s-ar putea ca acesta sa stagneze pentru o anumita perioada de timp.

VEZI MAI MULTE
TOP Call Now Button  SUNA ACUM!